Change

Var hos frissan idag för att bli ljus i håret igen.

bild8-6

Fick mig ett gott skratt när jag lyfte huvudet och fick se Karl Lagerfeld i spegeln, hahah..

bild9-3

Men är nöjd med resultatet! Bad damen klippa av fem centimeter, dvs mina risiga toppar, nu kan jag dra fingrarna genom håret utan motstånd. SKÖNT!


11.09.2012 kl. 20:41

Träning

bild8-4

Jag har börjat träna nu, som alla andra, till hösten. Men ja tar det i min egen takt. Har försökt gå åtminstone tre gånger i veckan till gymmet. Tycker mest om att springa, och hittills har jag bara tränat benen, men ska snart börja träna armarna också.

Har försökt trampa ner på "onödig mat", godis och chips brukar jag inte äta ofta, men t.ex franskisar och sådant som är lätt att laga hemma. Vi brukar oftast äta samtidigt hemma, så det är svårt att ändra på sina matvanor iallafall till en början.

Förresten, Lina som bloggade här på ratata som jackassen, har skaffat en personal trainer åt sig, och börjat med ett grymt träningsprogram och en strikt diet. Hon bloggar nuförtiden HÄR om sin nya vardag och jag tycker det är super intressant att läsa!

exempel;

03.09.2012 kl. 21:19

Frey 25

Frey fyller ju år idag. Igår åt vi middag på Cantina Azteca här i Åbo.

bild9-2

Öl från Kuba ville han dricka.

bild8-2

Jag var glad över att det var fredag.

bild10-2

Frey blev besviken på de små tortillabröden men tyckte om maten sist och slutligen

bild11-4

Drack en margarita också, för temats skull.

Ikväll sitter jag i soffan och gör inte så mycket mer än det.

01.09.2012 kl. 20:49

Hej

Tänkte att ja borde titta in här och skriva lite. Vet inte vart blogginspirationen har försvunnit den senaste tiden, inspireras av andra bloggar helatiden, men har inte inspiration till mig egen.

Semestern har kommit och gått, och nu är ja redo för hösten! Såhär har det sett ut

bild3-10

  har gått till jobbet som vanligt

bild6-2

så har ja börjat läsa massor..

bild4-3

köpt skor

bild7-2

och varit på Kos.
28.08.2012 kl. 20:32

Greece / August

2-99
Skaldjurspasta i Italien

Har inte bloggat på länge, men har inte haft något att berätta egentligen! Eller så har ja bara varit lat. Sitter och räknar dagar till semestern. Har jobbat konstant utan dessvärre ledighet förutom julen och påsken. Först kommer Matilda hit med sin norrman och hälsar på, sedan åker ja och Johanna till Kos, Grekland. Som ja längtat efter att få slippa bort från Finland en stund.
17.07.2012 kl. 22:00

Mitt livs första carbonara

bild2-15

Blev helt ok (Matilda din är bättre).

ps. Trevlig fredag!
29.06.2012 kl. 19:13

Midsommar bilder

bild7-1 bild9-1 bild4-2 bild6-1 bild10-1 bild2-14

Har haft en skön midsommar på Kråkholmen i år. Åt god midsommarmat med Karin och Magnus (och Karins släkt), och på kvällen jagade vi kvällsolen så långt det gick och drack GT's in på småtimmarna.

Igår grillade vi biffar med Frey i Karis, och idag grillade vi ännu mer mat ute i Tenala. Nu har vi just tryckt i oss McDonald's, så nu får det räcka med mat för den här helgen. Efter att vi ätit våra vitlökschips..
24.06.2012 kl. 21:23

Resultat av bröllopsklänningen

12-22 mindre

11-22

Här är två av bilderna Johanna tog till sin portfolio. Mer bilder finns på hennes blogg!
19.06.2012 kl. 22:36

Magnus 30 & Erik 25

bild2-13
Gårdagens födelsedagsfirande började på Grantorps terass där det bland annat bjöds på bål. Theo, Astrid och Annika.

bild3-8
Det bjöds på goda tilltugg också, som dessa små rödbetsbåtar.

bild4-1
bild6
Väl vid middagsbordet hade alla redan en bra stämning och maten var utsökt! Som vanligt var kvällen lyckad och folk dansade som om det varit domedagen! Ja tror Magnus och Erik var riktigt nöjda med festen.

bild7
Magnus i egen hög person + cigarr. Kort och gott en mycket kul fest!

bild8
Vaknade i Freys nedklottade pojkrum (can you spot the hippopotatismos?)

bild9 Första tanken - ja måste få pizza. Så vi körde till hederliga Catello som har Finlands bästa pizzor. Tog som vanligt deras Mafioso, vad annars?

bild11-3
Det finns en ny katt i huset från och med idag. Blixten, som blivit överkörd av ett tåg. Har bara ett höft och haltar, och ingen svans har han heller. Men så lugn och fin ändå!

bild10
Ninja har nog inte ännu förstått vad som hänt. Satt och blängde på nya katten och var säkert flyförbannad och förvirrad på samma gång.

Åkte hem, tog en dusch och nu känner ja mig som en människa igen. Imorgon måndag och ny vecka. Känner mig lite sliten fortfarande men nattsömnen får sköta det.
17.06.2012 kl. 23:30

Bröllopsklänning

bild2-12

Johanna har sytt en SÅ FIN bröllopsklänning till ett projekt i skolan. Eller egentligen är det en topp och en kjol, men temat är bröllop. Idag fotade hon den till hennes portfolio. Tycker bilderna blev rätt bra så ska bli intressant att se resultatet. Ser indisk ut på bilden, tack vare en fläck på spegeln!

Väntar innerligt på lördagen då vi ska på Erik och Magnus födelsedagsfest. Ja tror de kommer bli sjukt roligt. Ikväll har ja suttit och kollat på bostäder som är till salu på nätet. Det hör till ett av mina intressen, att surfa omkring på etuovi, oikotie och drömma tiden bort!
14.06.2012 kl. 22:31

Steaks and bubbles

bild3-7

Ja som varit så trött hela veckan tänkte att på fredagen, ska ja ligga hemma och sova. Men ja ändrade mig ändå, man får nån slags extra energi på fredagar! Vi gick och handlade med Johanna och bestämde oss för att laga middag. Vi började med att dricka skumppa på bakgården och blev fnissiga.

bild2-9

Laxcarpaccio (någon slags). Laxbitar med smetana och rödlök, lite nötter och fresch rucola.

bild1-20

bild1-21

Sedan.... Herre gud. Vi ville äta kött och ingen av oss hade ätit en rejäl biff på sistone. Så vi gick fram till köttdisken och ja bad om två stora entrecôte biffar. Vad får vi? 2 stycken 400 grams biffar. Lagade lite rostad sparris med parmesanost + några champinioner till. Vitlökssmöret på och sjukt gott var det (orkade inte äta allting).
09.06.2012 kl. 18:34

Yngst på jobbet

Jag tänkte berätta lite om att vara yngst på jobbet. Jag är inte bara yngst, utan väldigt ung också, jämfört med de andra. Jag har alltid haft en viss åldersnoja, men inte sådan som alla andra har, utan tvärtom. I vissa situationer skulle ja vilja vara minst 25, speciellt på jobbet. Jag är rädd att inte tas på allvar, eller att folk ska se ner på mig för att jag är ung. Därför säger jag sällan min ålder högt för andra. Jag tror nojan började på mina praktikplatser (vissa av dem), då folk trodde jag var äldre, och när de fick veta min ålder, ändrades situationen snabbt. Genast blev jag på en lägre nivå än de andra, och ompassad. Och det syntes SÅ igenom.

På mitt nuvarande jobb märker jag inte någon större skillnad, åldersskillnaderna spelar knappt någon roll (även om de ibland är enorma). Alla jobbar på och samarbetar. Ibland, eller ganska ofta får jag höra saker som "vad tycker vår yngsting" "vad säger vårt lamm" och på måndagar "Är du trött? Inte undra på, du är ju ung!". Sådant orkar jag inte höra på i längden. Jag kan säga er att på en måndagmorgon får det mig att vilja hälla kaffe över personen. I början kan det vara kul, men inte i längden. Egentligen tror jag inte de menar något illa, men det stör mig. Jag undrar om det finns andra som tycker likadant som jag! För jag tycker det alltid är tvärtom för andra. Måste skärpa mig.

Det bästa man kan göra är i vilket fall att sköta sitt jobb så bra man kan och vara trevlig mot andra. Då kommer man nog långt. Men skinn på näsan måste man ha. Och man måste kunna vimla med ögonen åt någons kommentar och sucka ibland också. Då är allting som det ska.
07.06.2012 kl. 21:37

June

bild2-8 bild1-19

Har varit så slut den här veckan på något vis. Har levt igenom den som en amöba, ändå har den gått relativt snabbt, fredag imorgon! Sitter som bäst och fascineras över vår granne. Hon har lyssnat på Adeles "Someone like you" nu sju gånger i rad. Hjärtebrist kanske? Känns förresten INTE som sommar. Fatta att det är sommar nu. Ja har gått med min vårjacka hittils (förutom den heta veckan), och med långärmat under. Deprimerande, men samtidigt helt bra eftersom ja måste sitta inomhus om dagarna.
07.06.2012 kl. 20:40

Sunny days

bild1-18

Först och främst måste ja berätta hur glad ja varit över det härliga vädret vi haft nu i helgen. Har deppat lite över att alla fina sommardagar (förutom semestern) kommer gå till att sitta på kontoret, så vill verkligen ta vara på så mycket sol ja bara kan. Har suttit på balkongen både lördag och söndag och solat!

igår på kvällen hängde vi hos johanna och lassi med skumpa och öl. Vi tittade på Eurovisionen och yey Loreen vann! Det var inte så otippat. Nu ska ja städa eller läsa på boken eller fixa bilder eller what not man kan göra på en söndag. Kanske går på promenad senare.
27.05.2012 kl. 15:25

Tavlor och stugor

bild3-6  bild2-7

Igår på min födelsedag åkte ja till Peltola efter jobbet för att visa konstnären Paula hur man bloggar. Hon har en liten stuga i flytt-trädgården, en idyllisk och tyst plats nära stan. Fick lite The Shire vibbar när ja sökte mig fram till rätt stuga. Konstnärer lever verkligen i sin egna lugna värld, känner mig ganska talanglös och tråkig efter gårdagens besök. Iallafall hade ja det trevligt, vi satt i trädgården (där hon också får sin inspration).

Ikväll blir det biotimes, vi ska se The Avengers.
25.05.2012 kl. 17:38


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.