Evening

Ååh somvanligt har ja ångest över att dessa fyra heliga ljuvliga lediga dagar är förbi. Om några timmar ska ja jobba igen. Har blivit så bortskämd med dessa lediga dagar att en helt vanlig arbetsvecka känns som en evighet. Dessutom tror ja det finns en chans att ja blir förkyld, eftersom att frey sitter med stegring och nyser var fjärde minut (knycker mig varje gång, jävligt avslappnande). Kan bero på allergier men känner mig lite torr i halsen nog så man vet aldrig. Har aldrig haft problem med allergier iallafall!

Johanna har hängt här idag och kollat på match. Vi har ätit kebab, lite kinamats rester och nu sist men inte minst hesemat för en stund sedan..Typiskt söndagar.. Nu blir det nog sängdags för min del, så ja orkar kämpa igenom måndagen.
20.05.2012 kl. 22:46

Food'n'drinks

bild3-5 bild2-6

Åt grillade räkor på spätt igår på Tintå följt av en massa drinkar på Cup'n'pint. Drinkar som Lassi gjort. Det är roligt att ha bekanta bakom bardisken! Nu har Johanna kommit hit med kebab och snart ska vi se på bronsmatchen.
20.05.2012 kl. 15:17

Cold drinks

Kuvaotettu19052012klo20003

Så! Nu idag har vi tvättat kläder hos mamma och pappa, kollat på match (slagit sönder soffbordet), och nu tänkte ja gå ut i solen på några glas med Johanna. Terass-säsongen börjar idag för min del! Trevlig lördag!
19.05.2012 kl. 20:07

Alla monster måste dö

Kuvaotettu18052012klo1836

Från en sak till en annan, ja håller på att läsa en bok. Läser sällan böcker nuförtiden. Men denna beställde ja hem efter Kim Jong Ils död och efter att en kvinna rekommenderat den i en diskussion på aftonbladet (ja är patetisk). Den handlar om två Sydkoreanska skådespelare som kidnappats till Nordkorea under Kim Jong Ils tid, och en grupp turister som är på besök i landet. Finns mycket information om t.ex. landets historia, kulturen och arbetsläger. Något som ja just nu tycker är super spännande av någon orsak.
18.05.2012 kl. 18:51

Ledigheten

bild1-15 bild3-4 bild2-5

Fyra dagars ledighet yes please. Igår gick vi på bio och kolla filmen The Dictator med freys bror och hans fru, efter det gick vi med raska steg till Johanna för att kolla på matchen. Vilken spännande match det var, och så bra slut! Nu kan man börja oroa sig för lördagens match hehe.

Blev ett par öl under matchen så imorse kunde ja ha varit lite piggare. Vaknade av ett sms som sa att ett paket väntade på mig i R-kiosken. Oftast brukar mina H&M paket komma till posten efter att ja valt det på sidan, men den här gången hade ja tydligen glömt det. Kollade upp vilken R-kiosk det var frågan om, oftast brukar dom välja ut den som ligger närmast. Efter kaffet bestämde ja mig för att ta en promenad i samma veva så gick ut i blåsten. Tydligen var kiosken så långt åt helvete från vår lägenhet som man kan slippa, vilket ja tycker är konstigt. Gick flåsandes i kallsvetten, kom fram, fick mitt paket som var en LÅDA, konkade på lådan hela vägen hem.

Tänkte att efter detta far ja nog inte ut idag en ända gång till. Men nu har solen börjat skina, så känns nog lite lockande. Har lagat mat diskat och städat. What next?
18.05.2012 kl. 18:24

Coconut milk

glass

Gick förbi den thailändska grillen idag efter jobbet och köpte med mig ett paket glass hem. Glassarna är alltså rakt importerade från Thailand och finns inte i vanliga butiker. Det fanns några olika sorter att välja mellan men denna såg minst konstig ut! Smakade lite på den, och den smakar som kokossorbet. Alltså helt gott nog! Det får bli mer efter maten.

Har haft en seg och tråkig dag idag. Inget har gått som ja har velat... Har liksom suttit och grubblat och varit sur på världen idag, och förundrat mig. What's up med H&Ms modell förresten? Hon är en vit människa men sprayad brunare än Rihanna till och med. Hon är inte ens snyggt brun, utan det blir bara för mycket. Såg att några cancerföreningar blivit upprörda eftersom att det leder till mer hudcancer, när folk vill se ut som henne. Kanske stämmer.
10.05.2012 kl. 17:45

Skärgård

bild3-3
bild1-14
bild2-4
blogg1

Det har varit både en lugn och "tung" helg den här gången. På lördagen strosade ja omkring här hemma som en snigel och så åt vi mat och kollade på film på kvällen. Idag tog vi däremot tåget mot Karis på morgonen och spenderade dagen med att greja på Freys stuga i Tenala. Plockade kvistar och krattade i ca två timmar, och så grillade vi för första gången i år. Första grillmaten är nog alltid lika härlig. Nu har ja just tagit en varm dusch och ska fortätta se på film, kommer nog slockna vilken sekund som helst... Känns skönt att ha varit i gång ändå. Dom flesta söndagarna gör man ju oftast ingenting.
06.05.2012 kl. 21:25

Silver

2-8 1-12 7-3

Hittade många trevliga silvriga saker på Röda Korset på lördagen. Bland annat ljusstaken, servetthållaren och ramen. Alessi skålen har ja fått i födelsedags present någon gång, då tänkte ja att den inte alls var i min smak, men nu gillar ja den massor (även fast den har en konstig form). Silver känns så lyxigt, och ger passligt med kontrast.

Igår firade vi valborg här hemma med Ellen och John. Senare kom även ett gäng karisbor på besök efter sin visit i Börsen. Hann en sväng till Hesburger också på nattmat, och fy fan vad det var snuskigt överallt. Borden var fulla med brickor och mat smätat på väggarna. Såg även två människor spy på trottoaren på hemvägen, och även slagsmål i taxikön. Tänk sådant tvångssupande såna här högtider för med sig, då FÅR man liksom bete sig som ett svin och supa sig medvetslös. Helt otroligt sådant folk vi har i det här landet egentligen (de som inte kan dricka med måtta alltså).

Ps. När ja skriver det här kommer Frey krypandes från sovrummet, likt gollum. Staplar sig fram längs vardagsrummet och häller upp ett glas jaffa åt sig. "Va de vappen igår eller?"
01.05.2012 kl. 14:04

Flickan som inte gillade regnrusk

bild1-12

Var lite besviken på vädret idag som ni ser. Varför är det förresten så, att det alltid blåser lite i motvind när det regnar? Så när man väl kommer fram dit man ska så har macaran runnit ner till mungiporna. Det positiva med regnet är att det snabbt blir grönt ute när solen skiner igen!
26.04.2012 kl. 21:03

I solen

543320_10150722022473752_648438751_9615859_601396547_n

Gick på en kaffe efter jobbet med Ellen och Johanna. Franskisen Fritjof hängde med. Såklart.
24.04.2012 kl. 18:31

Babes

null null
Nya zaraskor.

Fyfan vad ja började må skit av vädret. Fick något slags tryck i huvudet så har haft huvudvärk och känt mig hängig hela dagen. Var till läkaren på morgonen så skippade frukosten (annars äter ja alltid frukost på jobbet), och kom fram till att ja INTE FÅR SKIPPA DEN IGEN! Har bokstavligen känt mig som en potatis hela dagen. Inte fått någonting gjort.
20.04.2012 kl. 17:54

Hair and noodles

Photobucket

Var till frisören igår! Min utväxt som ja färgade förra gången hade nästan slitits till blondt helt och hållet igen så det blev lite mörkare den här gången. Det ser mer verkligt ut på högra bilden, på vänstra ser det nästan bara brunt ut. Men topparna är alltså ljusa. Egentligen fattar ja inte hur ja vågar färga håret bara sådär. Men får ja ett ryck om att ja ska ha en viss frisyr så ska ja tydligen ha det!

Photobucket

Förresten, ni alla Åbobor vet ju Myllysillan grilli? Den var stängd en tid men nu har det öppnat ett litet thailändskt kök där istället. Var där idag för att hämta lunch, tog stekta nudlar med räkstjärtar, som var jätte goda och mättande. Tänkte uppmana folk att gå dit eftersom kvinnan var trevlig och säljer dessutom thailändska drycker! Som inte fås någon annanstans. Kokosläsk till exempel tycker ja lät kul (och ja fick smaka). Hon bjöd på thai-té också. Det ryktades om thailändsk glass dessutom. Det är kul att stödja små lunchställen tycker ja!
19.04.2012 kl. 19:24

Apotekets salmiak

null

Idag när ja skulle köpa örtdroppar på apoteket såg ja dessa askar vid disken. Blev lite nostalgisk då ja så bra kommer ihåg hur ja alltid bad fammo köpa denhär sortens salmiak när ja gick med henne till apoteket som liten. Då fick man dem i påse, numera tydligen i sånahär charmiga askar.

null

Köpte med mig en ask bara för att få uppleva smaken igen! Älskar hur platta dom är så dom smälter på tungan. Frey sa att ja inte ska äta för många på en gång, tydligen får man rippe.
17.04.2012 kl. 18:50

Morgonsol

null

Vaknade till strålande sol vid 11 så satte mig på balkongen för att dricka kaffe. Tänkte att det kunde vara lite kyligt så satte filten om axlarna för säkerhetsskull. Den kunde ja skita i efter ett par minuter när ja märkte att ja höll på att storkna! Ja har så länge saknat att kunna sitta i solen så att det bränner, och tydligen är vår balkong så vindstilla så det kändes som mitt i sommaren. Fy fan vad skönt, så mycket som solen kan göra!
15.04.2012 kl. 13:24

Fin stjärt

null
en del av dagens middag

null

Är ja den enda som får migrän av att titta på nyaste Elles omslag? Konstig idé på något vis. Idag är det fredag! Det blir filmkväll med Lassi här hos oss, och kanske en öl eller två (för min del). Har inga planer för helgen. Kanske besöker någon butik imorgon. Dom har lovat soligt och varmt väder till söndagen, då kanske man kan dricka kaffe ute på balkongen till och med.
13.04.2012 kl. 18:16


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.