Suget

Igår satt ja nästan hela kvällen i soffan och suktade efter en god saftig och saltig kräftstjärt att få tugga på. Samma sak idag på kontoret. Ibland får ja sån kräft-abstinens att det inte är klokt, ja skulle kunna dricka kräftsaft. Så när vi gick och handlade köpte ja kräftstjärtsröra med chili, vanlig skagenröra och en bit rökt lax. Ibland, om ja är sugen på något en längre tid, så MÅSTE ja ha det. Och det är ofta just skaldjur det handlar om.

Mad länkade till ett par förjävligt snygga skor idag. Gissa om de är i min varukorg på hm.com? För att stilla sinnet så pillade ja på mina senaste finskor.

null
12.04.2012 kl. 19:58

Den där voi vittu känslan

Beställde lite saker från H&M home som anlände idag. Har sovit med samma lakan ganska länge så ja väntade väldigt mycket på mina nya som var med i beställningen! Rev färdigt bort dom gamla lakanen, skruttade dem i en hög i garderoben och drog ut dom nya frescha ur förpackningen. Då kom ja på att

1. Själva underlakanet hör ju oftast inte med i ett påslakan-set
2. Ja hade beställt ett dubbel-set. Vi har två skilda täcken, och i förpackningen låg alltså ett lakan för ett stort täcke.
3. Ja är en idiot som inte öppnar och ser innehållet först.

Det kändes ganska surt att lägga tillbaka dom gamla skitiga lakanen pånytt och måsta sova i dem. Så nu måste det inhandlas ett större täcke och en tvättmaskin, eftersom att vi inte har tvättstuga i huset. Dom är ju relativt billiga nuförtiden men det känns ändå synd att sätta sina pengar på en sådan sak.

Ett par andra saker som skulle göra min att köpa lista mindre tråkig;


null

Ett par kostymbyxor som faktiskt sitter bra och
null

Dessa ååh dessa.
11.04.2012 kl. 19:21

Påsk

null null null null null null

Så var det med den påsken. Har gjort bara kul saker, hann dessutom hänga med Lina en sväng. Imorgon är det vardag igen, det känns alltid värre kvällen innan än vad det egentligen är. På fyra dagar hinner man redan bli van med att vara ledig. Ja hoppas det kommer vara lika soligt väder hela veckan som det varit hittills, det skulle pigga upp så mycket.

Är fortfarande ensam hemma, det känns så tyst och tråkigt på något vis, även om det är skönt att vara ensam ibland. Ska försöka hitta någonting att se på, kanske en film. Kanske steker upp lite fabulös fryspyttipanna senare också...
09.04.2012 kl. 20:17

Scrabble 2

null

null

Igår blev det några glas i kuka, och en runda scrabble. Ikväll ska vi laga påskmiddag med johanna åt våra föräldrar som kommer hem från Bryssel, och Frey åker till Karis för lite årliga påskäventyr. Förra året var ja också i Karis, kommer inte ens ihåg vad vi gjorde. Vilket förklarar en del...

Trevlig lördag!
07.04.2012 kl. 12:23

Min dag

null

Idag slutade ja som sagt klockan ett pga påskhelg. Ja var supertrött, sov inte så bra på natten. Efter jobbet tog ja och johanna bilen till fammo, som har sluppit hem från sjukhuset (hon halkade tidigare på vintern och låg med brutet höft inne på sjukhuset i två månader) för att handla mat åt henne. Vi åt lite lunch och drack kaffe, efter det körde vi igen till butiken och handlade ingredienser till lördagens påskmiddag.

Att storhandla idag var kanske det jobbigaste. Folk är galna över ett par helgdagar, som om det vore apokalyps. Det borde finnas trafikregler i affärerna dagar som dessa.

Nu har ja öppnat en crowmoor och ska hitta någonting att se på! Efter att vi sett alla Jurassic Park filmer här hemma har vi nu Indiana Jones marathon haha.
05.04.2012 kl. 20:41

Hallå!

null

På måndagen kom ja på att det är ju påsk! Och det betyder ju långhelg! Imorgon slutar ja redan klockan ett.

Fick frågan varför ja nästan aldrig har håret lockigt mer. Ja utgår ifrån att man alltid vill ha den frisyr man inte har (nästan). Det är lättast att kamma ut det tillika som man fönar det, borstar ja inte håret samtidigt så kan ja inte ens dra mina fingrar igenom det efteråt. Ja tror inte ja är den enda med det problemet. Ja borde dessutom till frissan. Tror det blir färgning också.
04.04.2012 kl. 17:00

Scrabble

null

Igår köpte vi bordsspelet Scrabble, eftersom att ja blivit så addicted till Wordfeud (adda mig om ni vill, ja heter walkonthewildside). Tänkte att de kunde vara kul att ha som bordsspel också! Och det var det. Men det är nog lättare på telefonen eftersom att den säger till om något ord inte finns. Nu hade vi svenska akademins ordlista bredvid via datorn hehe.

null

Lassi hade lagat god chokladmousse.

Ikväll har vi lite Jurassic Park marathon här. Var tusen år sedan ja såg dem!
01.04.2012 kl. 20:48

Klipp

null null

Somvanligt efter varje vinter klipper ja av ett par jeans som endera inte sitter bra längre eller som har fått en större repa någonstans. Det lönar sig att kolla igenom sin garderob före man köper sig ett par nya shorts till våren och sommaren! Idag fick mina Dr.Denim Kissy jeggings en ny look. De fick en stor repa mellan benen så ja tänkte att ja lika bra kunde klippa dem. Älskar deras modeller så ja köpte ett nytt och helt par när de fick in nya till Carlings. Vill ha en modell i varje färg!
01.04.2012 kl. 14:34

30.3

null

Yey, idag kan ja ligga uppe hur länge som helst och spela Wordfeud utan att få dåligt samvete. "Ett ord till, bara ett ord till" haha. Egentligen sku ja ha velat vara i Helsingfors just nu på Ratatas två års fest, men blev hemma ändå. Tåg är så himla dyrt bara. Och fredagströttheten kan slå till när som helst, och då är det inte kul.

Vi har köpt en TV som kom i veckan, så ska väl bänka mig framför den (fast ja är redan bänkad, divanhörnet på soffan är min plats). Serier via datorn och HD kvalitet, finns det något bättre? Nein.
30.03.2012 kl. 20:10

Lördagen

null null null null

När vi kom hem efter vår outlet shopping lagade vi lunch, och därpå gjorde Johanna en väldigt god mangosmoothie som ja sörplade i mig innan ja gick hem via alko. På kvällen blev det middag hos Sofia.

På söndagen gick ja en runda på stan och efter det gick vi på bio och såg filmen Hunger Games.

Just nu är ja trött men måste fortfarande föna håret innan ja lägger mig. Somnar ja med blött hår är det 20 % chans att ja vaknar med ett fint lockigt hårsvall, 70 % chans att ja ser ut som ett rövhål och 10 % chans att ja vaknar förkyld.
26.03.2012 kl. 20:51

Polkka Jam outlet

Idag fick vi reda på att Polkka Jam hade lagertömning, så vi sprang dit med Johanna för att kolla läget. Och som lovat var det mycket billiga priser på varorna.

null

Jag raffade genast åt mig två stolar som funnits i klubi för en tia styck, de kommer se bra ut på balkongen i sommar. Och såklart fick också en hög med vykort och affischer hänga med.
24.03.2012 kl. 14:13

Vardagskvällar

null

Ibland känns vardagskvällarna extra sköna och trygga. När man ätit middag, duschat och fixat andra nödvändiga saker, för att sedan bara få sätta sig ner och titta på Band of Brothers och äta glass.

Det ja inte tycker om är att återvända till jobbet efter att ha varit borta i över fyra dagar. Känner mig alltid så ute, ja glömmer liksom bort vad ja gjorde och vad ja gör där över huvudtaget. Men oftast går den känslan ganska snabbt om.
22.03.2012 kl. 20:45

Avbruten arbetsdag

Photobucket

Kände mig fresch och frisk idag när ja klev upp ur sängen. Satte på mig glasögonen (ja glasögonen, man ska helst inte ha kontaktlinser när man är/har varit förkyld) och gick till jobbet. Efter att ha druckit kaffe märkte ja att ja inte alls kunde koncentrera mig på mitt arbete, så ja mätte febern. 37 grader, alltså stegring. Blev tillsagd att gå hem och vila via hälsosköterskan.

null

Väl hemma lagade frey lunch i form av hamburgare och franskisar.

null

På vägen hem gick ja in via café Elvina som ligger paralellt nedanför oss, för att köpa två bitar av en läcker vitchokladcheesecake, ja ville nämligen fira över att ha fått fastanställning idag! Känner en lättnad, men samtidigt, konstig känsla.
21.03.2012 kl. 17:25

Täppt

null

Idag vaknade ja av att ja inte kunde andas. Alltid en trevlig känsla! Valde att bli hemma idag igen, men imorgon ska ja verkligen försöka vara pigg (då behöver ja inte söka sjukintyg). Det gäller att dricka finrexin och äta burana så borde det gå bra. Här hemma brukar ja försöka ta så lite medicin som möjligt (förutom finrexin på morgonen), för då känner man precis hur sjuk/frisk man är och om man blir bättre.

igår satt vi uppe och kollade på Band of Brothers, ja har inte sett dem förr. Nu vill ja se vidare! Men först ska ja koka lite pastalunch.
20.03.2012 kl. 13:35

förkyld fortsättningsvis

null

Har varit hemma idag, sov så dåligt på natten pga irriterad hals. Idag har ja inte gjort något förutom att med jämna mellanrum torkat snor ur näsan. Väldigt produktativ dag med andra ord. Känner mig alltid så skyldig när ja är hemma fastän ja borde jobba, så ska se om ja orkar dra mig imorgon.

På lördagen höll ja på att få hjärtsnyrpen förresten. Var påväg hem från Johanna, klockan var ca halv två på natten. I huset har vi en automatdörr som öppnas av sig själv när man sätter in nyckeln och vrider, och den hålls uppe i ca 7 sekunder innan den långsamt stängs. Ja har alltid kännt obehag när ja gått in i trappuppgången eftersom att i princip vem som helst kan slinka in i samma dörröppning. På lördagen gick en man bakom mig på gatan, och när ja öppnade dörren och gick in hörde ja hur hans steg stannade. Vände mig om, då hade han stannat och stod och tittade in i korridåren mot mig. Ja svängde bakom hörnet och gick mot hissen, men då hörde ja hur han tyst smög sin in i korridåren och gick långsamt bakom mig. Tänkte få panik, men som tur stängdes mellandörren innan han hann fram. Den är inte låst, men han trodde det, svor och svängde sig om. När ja kom hem tänkte ja på vad som skulle kunnat hända, och var skräckslagen halva natten... Sånt här händer såklart när ja är ensam hemma!!
19.03.2012 kl. 18:24


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.