Trerätters

Igår hade ja och Johanna trerättersmiddag!

null

Till förrätt blev det alltså Pelle Janzon, mör oxfilé med löjrom, rödlök, gräslök, creme fraiche och äggula. Det var sjukt gott.

null

Huvudrätten blev också en mör nötbiff med gorgonzola sås och smörstek sparris. Det var också himmelskt. Gorgonzolasåsen är väldigt enkel att laga till både gris och nöt. Man fräser lök och häller på grädde och ost och låter det puttra med soja och salt/peppar.

null

Lassi hade tidigare lagat macarons som han ville att vi skulle smaka på. Macaron i kladdkakeformat! Konsistensen var god och såväl smaken. Men förövrigt tycker ja att macarons är en överskattad trendgrej som ja nog inte fallit för destumer.

Nu ska ja förbereda lite för brunchen.
18.03.2012 kl. 13:11

Sjukling

Photobucket

Min natt har varit hemsk. Ja vaknade säkert fem gånger av yrsel och illamående, och på morgonen hade min hals svulligt upp. Känner mig halvtrött och att det är mulet hjälper inte. Snart ska ja iallafall till stan och handla ingredienser tills ikväll, vi ska laga förrätten Pelle Janzon bland annat. Det innebär skivat rått kött med löjrom och rödlök.
17.03.2012 kl. 13:03

Helg

Photobucket
Photobucket

Åbo har varit fint och soligt idag. Nu tar ja som vanligt en öl och bänkar mig framför något tv program. Imorgon vankas kaffe på stan och halv åtta hos mig middag hos Johanna. På söndagen blir det brunch!
16.03.2012 kl. 19:23

Same old same old

Photobucket
kvällsläsning

Har en vecka då allting känns tråkigt. Skulle kunna färga mitt hår svart för att ändra på tillvaron. Nej det skulle ja aldrig göra, men någonting. Behöver iallafall lite variation i valet av kläder ja sätter på mig varje morgon, det blir oftast alltid samma lumpor, men ja orkar inte fundera något destu mer på va ja ska ha på mig till jobbet. Men fler skjortor behöver ja, dom är lätta och bekväma och det finns många snygga!
13.03.2012 kl. 19:35

11 mars sammanfattning


 
Så blev det söndag. Städade på förmiddagen och så kom lassi och johanna med plättingredienser på eftermiddagen. Det var länge sen ja åt plättar! Nu har ja bara spelat Wordfeud på telefonen, ja är så hooked.
11.03.2012 kl. 20:40

fredag och lördag


På fredagen drack vi öl och hade franskisen Fritjof på besök. På lördagen umgicks ja och johanna med en katt, och senare såg vi melodifestivalsfinalen med lite rödvin och kvällsmål. Rätt bidrag vann! Ja vet inte men det känns som om finland skulle kunna göra mycket bättre av sig när det gäller eurovisionen. Det känns pinsamt nästan!
11.03.2012 kl. 10:27

1000 talet

Photobucket

Testar nya inläggsspalten lite. Den här egenskapen har garanterat varit efterlängtad av många ratatabloggare, så ett tack till redaktionen som fixat detta! Har fortfarande inte kommit underfund med bildernas storlek. Den här bilden på Luna (som fick vara "testkanin" hehe), är 550 pix stor. Den ser ju ut att passa i spalten.

Förresten, medans ja sitter här och skriver sitter frey och bygger en virtuell värld på 1000 talet. En värld full av kontinenter som han äger, sakta men säkert. Det påminner mig om hur värdelös ja är på historia, påriktigt. Århundraden är helt hebreiska för mig. Vilket århundrade levde Katarina den store, till exempel. Ingen aning.
08.03.2012 kl. 21:15

Skopunkten


Förra veckan när ja gick hem i slasket insåg ja att mina dåvarande skor verkligen inte dög till tiden på året vi lever i. Bottnet hade lossnat så det rann in snö under mina fötter, det var minst sagt obekvämt. Så ja gick in i skopunkten och köpte dessa, med lagom hög klack och tjockt botten. Ursäkta att ni måste se smutset, men hann gå med dem före ja tog bilder.
05.03.2012 kl. 17:17

Vid ånGatorna syns! Ja hoppas det inte snöar så mycket mer i år, för det känns härligt att kunna gå på torra trottoarer igen. Idag blev det kaffe i solen!
04.03.2012 kl. 16:21

Halv åtta hos mig

Nu ska vi gå och handla med Johanna. Vi ska ha en halv åtta hos mig kväll! På menyn blir det bland annat blåmusslor i vittvin och annat gått!03.03.2012 kl. 16:49

Gamla kläderIdag förde ja en stor påse med mina gamla kläder till frälsningsarmén. Passade på att gå i butiken en sväng, men köpte inte med mig något hem. Även fast ja bara bor några steg från butiken så känns det alltid synd om man hittar någon möbel man skulle kunna tänka sig köpa, för man behöver ändå en bil för att transportera den.
03.03.2012 kl. 12:34

Butterfinger

Fy vad det smakar gott med fredag! Ja har sagt det förut men ja säger det igen, ja har aldrig uppskattat fredagar så mycket som ja gör nu. Inte för att ja har behov av att gå ut och festa, men bara att veta att ja är ledig i två dagar gör mig så glad. Idag har vi ätit tortillas, och sedan överraskade Frey mig med en butterfinger!För några år sedan fanns inte denna chokladsort i Finland. Nu finns den i vår närbutik, men ja brukar hålla mig från att köpa den pga överpriset (importvara).

Nu ska ja ta en öl eller två och bara vara!
02.03.2012 kl. 21:33

Ett par soliga dagarDet har varit soligt i Åbo i ett par dagar, och det känns, man blir mycket piggare. Men ja har också haft en fruktansvärd huvudvärk, ungefär runt tre tiden på eftermiddagen. Det känns aningen som migrän, och ja har svårt att titta in i datorskärmen. Ja undrar om det beror på att det blev ljust så plötsligt? Obehagligt är det iallafall.Ikväll drack ja kaffe och åt lite vitchoklad hos Johanna. Kaninen Luna har nog aldrig varit så sällskapssjuk som hon var idag, hon hoppade upp i min famn som en liten hund, TVÅ gånger. Men vad gör man inte för att bli krafsad!
01.03.2012 kl. 20:42

Om rättigheter och barn

Läste på Blondinbellas blogg om hur Sveriges kristdemokrater anser att kvinnor inte borde få skaffa barn onaturligt. Ganska intressant, för det här argumentet är något ja själv har funderat på.

De anser, att ett barn måste ha både en mamma och en pappa för att på bästa sätt kunna må bra genom hela sin uppväxt. Det håller ja inte med om. Det är inte någon skillnad om ett barn växer upp med bara en mamma/pappa eller två män/kvinnor, om barnet har en bra uppväxt med mycket kärlek och stöd, kompisar osv. Tänk så många skillsmässobarn det finns, som mår bra, eller barn som vuxit upp med en ensamstående mamma eller pappa. Det finns både gott och ont i allting.

DÄREMOT tycker ja det är fel att man lyfter upp det här fenomenet,  om hur lätt det är att skaffa barn onaturligt. Ja tycker inte det borde lyftas upp på något sätt, och det ska absolut inte göras till en norm, för ärligt talat tycker ja att det nu redan gått för långt. Det är inte meningen från första början att vem som helst vips kan få ett barn med hjälp av lite modern teknik. I det långa loppet kan det inte sluta bra. Nu pratar ja inte om adoption, utan konstgjord graviditet.

Det finns folk som skaffar barn och har tänkt ut det ungefär lika mycket som ja skulle tänka om ja skulle skaffa en hund. Människor som har det ekonomiskt dåligt skaffar barn, och gör situationen värre för alla i familjen. Det tycker ja nästan är själviskt. Det borde inte vara så lätt att skaffa barn för alla, tyvärr.  Ja tycker inte att alla har rättighet att skaffa barn.

KD anses vara väldigt konservativa, men det är faktiskt inte alltid en dålig sak. Nu stöder ja inte KD på alla fronter, men överlag är det inte alltid en dålig sak att se saker konservativt. Varför skulle allting vara bättre nu än det var förr? Varför måste det vara det, bara för att vi lever i 2012? Bullshit. Det finns mycket ja avskyr i vår nutid som samhället lyft upp, och dom sakerna blir inte bättre.
29.02.2012 kl. 21:30

iPhone

Ja vann en iPhone för ca lite på en månad sedan. Den anlände först på fredagen, så håller fortfarande på och lär mig. Just nu känns det som om man kan göra vad som helst med den, men vad säger vi om ca två år?Här tog ja en bild när ja åt morgonmål på jobbet, intressant värre. Instagram är nog en väldigt trevlig app, måste bara komma ihåg att använda den också! Mitt instagram nickname är kattsyrran.
28.02.2012 kl. 17:13


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.