Blogaward utmaning

Johanna utmanade mig att skriva sju saker om mig själv, som ja vill dela med mig av.

1. Ja har gått en modellkurs som Fashion Team här i Åbo ordnade, för ca två tre år sedan. Ja trodde att det skulle vara en bra fördel, för då var min dröm att bli modell på heltid, ungefär. Där träffade ja också Hanna för första gången. Kursen kostade massor och vi blev alla utskällda över våra utseenden ca varenda gång, kursledaren var hemsk och det kändes som att alla andra stackars flickor blev hjärntvättade och betalade sedan 500 euro extra för att få en dålig B-portfolio. Ja fick inte något ut av kursen förutom att ja nu vet att finnar inte kan styla, och att det är fruktansvärt lätt att lura pengar av unga tjejer. Men en ny vän fick ja!

2. Ja måste äta middag varenda dag annars klarar ja inte av att leva. Eller så kan folk inte leva med mig kanske. Förstår fortfarande mig inte på sådana som bara äter lunch i skolan/på jobbet och klarar sig med lite müsli och yoghurt på kvällen.

3. En annan sak ja inte kan leva utan är musik i öronen vart ja än går. Det har varit en vana sedan ja gick på femman, alltså ungefär sen ja fick min första fjuttiga mp3 spelare. Ja får alltid panikattack om ja märker att ja glömt min iPod hem. En gång åkte ja tåg från Vasa till Åbo utan iPod, det var rena helvetet.

4. Ja känner några människor som inte vågar rapa eller fisa framför sina pojkvänner, typ någonsin. Ja, ja vågar faktiskt göra det. Vet inte vad min point är med detta. Next!

5. När ja gick i högstadiet hade ja också en dålig vana, när ja kom hem från skolan efter klockan två. Ja brukade nämligen steka upp ett helt paket bacon och äta upp det. Ofta. En annan sak ja gjorde när ja kom hem från skolan var att ja bakade. Muffinsar eller kokosbollar utan kokosflingor.

6. Ja tycker hemskt mycket om Irish Coffee, och det har ja fått av min mamma och pappa. Ja frågade alltid "får ja lite av grädden?" Som liten när vi satt på någon krog.

7. När ja sitter på jobbet tänker ja alltid på alla saker ja ska göra när ja kommer hem. Städa klädskrubben, diska, dammsuga osv. När ja väl är hemma och efter att ja ätit ligger ja bara i soffan hela kvällen. Deprimerande men sant.


Ja utmanar Nixo, Karo, Matilda och Laura.
27.02.2012 kl. 18:51

Till sommarenJa beställde en ganska kul grej för ett par dagar sen. Ett pepparmints luktande fotspray från Dermosil, som är bra för svettiga och obekväma fötter på sommaren. Det här kan va ganska bra att ha med sig, om man t.ex. är på resa någonstans och tänker gå i sandaler hela dagen.Flaskan är i en passligt liten form, så den ryms bra med i handväskan bland vattenflaskor och kartor!
25.02.2012 kl. 12:41

KragskjortaKöpte den här kragskjortan från Carlings också. Väldigt lös och lätt, men stilig. Man känner sig lite seriösare med kragen knäppt runt halsen!20.02.2012 kl. 16:44

my new green bag


Såg denna gröna väska på H&M och det tog en sekund för mig att köpa den. Använder nästan bara svarta väskor till vardags, så det här blev någonting nytt! Fanns också i orange och svart om ja minns rätt.
I bakgrunden skymtar våra randiga gardiner som johanna sydde ihop åt oss.

Idag hade ja tänkt rensa lite i min garderob, nämligen över hälften är sådant ja inte använder mer. Det känns hemskt att sätta allting gammalt i en säck, men ja behöver mer utrymme i skrubben.
19.02.2012 kl. 11:32

MinusgraderEtt par leggings från H&M som ja inte längre använder har fått vara långkalsonger i år. Ja är tacksam över att ha en ganska kort väg till jobbet, kylan hinner inte riktigt kyla ner hela kroppen innan man är framme!

Ikväll blir det spelkväll hos mamma och pappa! Förresten, Johanna har nu lagt upp bilderna från fotograferingen för hennes kollektion på bloggen. Här är ett par;Och mer finns det HÄR
11.02.2012 kl. 16:00

Studio


bild

Studiedagen är avklarad! Det var kul men ja blev nog väldigt trött efter ett tag. Nu har ja ätit en biff och kan inte tänka på något annat än att SOVA.
08.02.2012 kl. 22:49

Imorgon


johannas bild

Imorgon ska ja vara modell för Johannas klädkollektion. Kläderna var väldigt snygga (så stolt!) och satt förvånansvärt bra. 60's it is! Ska vara modell för Ellens kollektion också, i samma veva. Den var också väldigt intressant och unik! Kommer bli en kul dag, men är rädd att ja kommer vara väldigt trött efter arbetsdagen. Efter klockan 16 brukar energin försvinna, men det är väl bara att bita ihop.
07.02.2012 kl. 21:01

H&M HomeTycker jätte mycket om H&M home, det är så lätt att klicka hem inredningssaker därifrån. Bland annat dessa dynor, beställde ett par kökshanddukar också!
05.02.2012 kl. 16:07

Persisk matta

Hittade en persisk matta (inte äkta dock) på Anttila en dag. Den var rätt billig och fanns i flera olika storlekar och färger. Denhär är ganska liten, men passlig till sovrummet. I like.
05.02.2012 kl. 14:49

Festlistan

När dansade du senast tryckare?
Högstadiedisco på sjuan. Har fortfarande traumor, var inte alls kul tycker ja.

Låten som får en på omedelbart fredagshumör?
Det finns ingen speciell låt tror ja, och det beror väldigt mycket på mitt humör. Men endera gamla sköna 60's låtar eller typ Cypress Hill.

Bästa festen någonsin?
Kommer inte på någon särskild! Men hela min och linas italienresa för några år sedan var en fest. Och en rolig sådan!

Drinkrecept som alltid funkar?
Hmm. Lagar sällan egna drinkar. Beror väl på vad man har. En enkel dryck på sommaren är iallafall vittvin och sprite, dvs spritsare. Otroligt gott på en varm sommardag. eller Sangria förstås! Röttvin med frukter och soda/juice.


Hemlagad Sangria

Värsta efterfestminnet?
Typ om kvällen sugit och man mår illa. Kommer inte på någonting annat!

Youtube-klipp som man måste se på förfesten?
Inget!

Har du hällt ett ölstop över någon?
Nej, men flera ölstop på bordet och ner på golvet.

Värsta klädmissen i festligt sammanhang?
Nylonstrumpbyxor som hasat ner så att de syns under pinka glittriga toppar till klänningar.

Sjukaste festivalminnet?
Har inte varit på festival! Hade aldrig råd. Eller har alltid tänkt att det inte skulle vara värt att sätta pengar på det. Skulle ja betala för att gå på festival skulle det helst måsta vara jätte många bra band ja skulle vilja se. Sonisphere förra året skulle ja ha kunna tänka mig gå på, men kunde inte pga jobb. Vilken tur, det blev ju storm!

Oslagbar nattmat?
Vad som helst som är fettigt. Men bästa hittils var nog en natt när ja och Johanna stekte upp lammytterfilé biffar åt oss. Fy FAN va gott.

Bästa samtalsämnet med taxichauffören på vägen hem?
Ja väljer oftast att sitta tyst i taxin. Ibland kan ja tycka att det är lite pinsamt när Frey snackar, han ska alltid göra det. Endera ska volymen höjas eller så "vedä heitto! vedä heitto!" haha. Har hört så många roliga taxi historier av bekanta! Johanna har t.ex både rullat ut ur en taxi och somnat i en. Kommer dock ihåg en gång när chauffören konstaterade att alla tjejer klär sig för lite mitt på vintern. Då sa ja stolt att ja har långkalsonger på mig under jeansen, han blev glad.

Stans bästa krog?
Kuka och Klubi.


Kuka. Har tydligen haft tråkigt med Gimp.

Bästa festsällskapet?
Alla ja hänger med vanligtvis. Eller sedan gamla bekanta man saknat.

En dancemove som alltid fungerar?
Ingen.

När är det dags att gå hem?
När man känner att man kanske håller på att börja må illa.
31.01.2012 kl. 21:13

Lördagkväll

Räknade just ut att om man handlar ca 2 gånger per vecka och är oekologisk, så spenderar man ca 20 euro på plastpåsar totalt under ett år. Men det är ju bra med roskispåsar ändå.

Kanske borde gå ut på ett glas någonstans, börjar känna mig lite.. tråkig.
28.01.2012 kl. 21:20

TvättdagIdag ska vi tvätta kläder. Detta var det ända rena ja hade kvar i klädväg. Typ.

Trevlig lördag!
28.01.2012 kl. 14:20

23.1.

Alla dagar är inte lika roliga och bra. Helgen hade kunnat varit bättre, och så försov ja mig idag också. Inte mycket men hela systemet rubbas för resten av dagen, man känner sig yr och konstig. Sov hela 16 timmar mellan lördag och söndag och vaknade mitt i sömnen med hög feber och på dagen var ja sjukt utmattad, för att inte tala om lördagen. Tydligen ökar de fysiska problemen ju äldre man blir..
Avocado ansiktsmask. Inte hemmagjord!Gamla vinflaskor får agera ljusstakar eftersom vi inte har såna. Men dom ger skön stämning tillika.
23.01.2012 kl. 20:55

The result

Laxen blev rätt saltig. Nästa gång får det bli mindre salt, lite mer socker, inte så mycket vitpeppar, och så måste ja köpa en filékniv.

Men det blev gott med potatis, smör och en hög rödlök och dill.

Eller så är det så att allting som någon annan gör alltid är godare?
22.01.2012 kl. 23:02

Kocka sig klok

Ibland blir ja riktigt sugen på pappas gravade lax. Idag testade ja för första gången att grava själv! Får se hur resultatet blir.Hoppas det inte blir för saltigt eller för smaklöst, det är ju omöjligt att veta. Var till och med så snål så ja köpte ett paket färdig gravad lax för att sätta lugn på mig själv..
19.01.2012 kl. 19:28


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.