Turen

Ja har tydligen hittat en man som äter banan utan att smaska. Score!
18.01.2012 kl. 22:42

Skräcken

På tisdag ska ja göra någonting som får mig att kallsvettas och darra av bara tanken. På jobbet måste ja ha ett videomöte via ett Skype liknande program, med fyra okända människor, på finska. Låt mig spy.

Ja antar att man blir modigare och modigare med tiden som går, och ju mer saker man gör. Klart det inte skulle vara ett lika stort problem om det var på svenska, men vissa dagar kan mitt finska förråd vara riktigt riktigt usselt. Som vissa dagar när man sitter i telefonen och det nästan blir pinsamt för att man säger så mycket fel och den i andra ändan är "ehhh okej". Medan man andra dagar kan man prata på som bara den.

Vad har ja riktigt satt mig in i, kommer skita på mig.
15.01.2012 kl. 21:55

LördagKöpte vin idag dagen till ära. Det är ju lördag. Nu väntar ja bara på mitt sällskap!
14.01.2012 kl. 18:30

Avund

Nackdelen (en av dem) med att vara beroende av att läsa alla sorters bloggar är att just den här tiden på året åker ALLA på solsemestrar känns det som. Också folk i min omgivning. Skulle inte finnas någonting skönare än att få packa sin väska full med sommarkläder och stiga på ett plan som tar en till södern!
10.01.2012 kl. 19:05

COSSTORES.COM

Photobucket
Cosstores.com

En snygg sida med stilrena kläder! Ingenting speciellt som föll mig i smaken just nu, men det ser ut som att plaggen har bra kvalitet. Och rean verkar riktigt bra också, med rimliga priser. Måste hålla utkik!
09.01.2012 kl. 20:24

Massage

Igår gick vi på spa med Johanna för första gången i våra liv, till Naantalin kylpylä mer bestämt. Vi hade bokat 45 minuters avslappnande massage för två.

Stämningen kunde ha varit lite mer lugn, självaste spa området påminde om en vanlig simmhall med mycket ljud och barnfamiljer. När vi kom in i massagerummet märkte vi att ena massören var kvinnlig, och den andra manlig. Johanna masserades av kvinnan och mannen masserade mig. Nu vet ja ju att det är hans jobb, men ja kunde inte göra någonting åt att känna mig lite obekväm under hela sessionen.

Det är nog sist och slutligen inte så avslappnande när en vilt främmande man står och masserar ens stjärt och innerlår, öppnar knuten på ens bikiniövredel "Minä avaan tämän nyt". Tar säkert en tid att vänja sig, det var ju trots allt första gången ja var på riktig massage..
08.01.2012 kl. 18:29

Utväxt

Trodde förresten aldrig att ja någonsin skulle färga en utväxt åt mig själv. Nu har ja gjort det iallafall.Känns bra att ha lite mörkare färger i håret!
06.01.2012 kl. 11:37

6.1

Idag har ju de flesta ledigt, och vad är bättre än en extra ledig dag före helgen. Ja vaknar halv nio. HALV NIO! Det har hänt något extremt i våra livsstilar, Frey vaknar pigg som en lärka klockan 8 och utbrister "Nu har ja sovit mina åtta timmar. Det räcker". Det har inte hänt sedan 2009. Ja tror det har att göra med datorspelsabstinens, men iallafall. Känns behagligt att vakna tidigt när man är ledig och äta morgonmål i lugn och ro, iställe för att stressa iväg till jobbet som alla andra dagar.
06.01.2012 kl. 11:06

Zara shoesMitt senaste skoinköp från Zara. Love them! Men kan berätta att man ville slänga sig ner på golvet av smärta efter ett par timmar. Hade dem på bloggpriset, senare på kvällen kunde ja inte koncentrera mig på något annat än att försöka hitta en sittplats!
01.01.2012 kl. 16:12

2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Fick examen, flyttade hemifrån, började jobba på kontor.Har du några nyårslöften?

- Inte egentligen, ska försöka spara lite pengar bara, är rätt så dålig på det nu. Ja tänker alltid "nästa månad sätter ja undan pengar". Men faktum är att de senaste månaderna har krävt ganska mycket utgifter, så väntar tills det lugnat ner sig. Säger vi.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

- Ja, en kompis som gick på min gamla klass. Hon fick en liten pojke som döptes till Alex.

Vilka länder besökte du?

- Spanien två gånger! Kanarieöarna och Malaga.


Nixo och jag i Malaga

Vad önskar du att du gjort mindre?

- Hmm.. grubblat över onödiga saker kanske?

 Bästa minnet från 2011?

- Det var väl resan till Malaga med kompisarna, vet inte när vi alla kommer vara på ett och samma ställe i en hel vecka igen.

 Bästa köpet?

- På hela året? Are you kidding. Ingen aning, men ja säger nog kameran.

 Vad spenderade du mest pengar på?

- Mat ock dricka kanske.Gjorde någonting dig riktigt glad?

- Ja, till exempel att få bo i centrum med frey gör mig glad. Att ja fick byta kontor till Åbo vilket betyder att min arbetsväg är kort och skön gjorde mig också riktigt glad. Tidigare på året hade ja två månaders praktik på Blå Lådan i Karis och fick lära känna Britten, det gjorde mig glad!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

- Gladare! Det har hänt mycket trevliga saker, och så har ja fått en massa nya bekantskaper.

Favoritprogram på TV?

- Håller inte koll på vad som kommer på TV, tittar inte på TV så värst mycket heller. Vem vet mest är ett bra program, och så tycker ja om halv åtta hos mig och diverse matprogram! Serier brukar ja ladda ner och titta på från datorn.

Är det något du saknade 2011 som du vill ha år 2012?

- Pengar.

Vad ser du mest framemot år 2012?

- Min semester! Och så väntar ja på tiden när man kan börja sitta på uteserveringar.

30.12.2011 kl. 22:48

back in time

Vissa bilder som finns på min hårdskiva får mig att tänka oerhört mycket på tiden när ja arbetade deltid på k-market som mest.Tänk att ja både gick i skola, jobbade kväll och till och med helger, för inte så bra lön. När ja tänker efter hade ja nog lika bra klarat mig utan att jobba alls, men såklart är det ju bra med erfarenhet på alla sätt och vis. Ändå FATTAR ja inte hur ja orkade. Det var min första riktiga långvariga arbetsplats, med halvdåligt bemötande, jobbiga arbetstider och några spydiga arbetskamrater som fortfarande får mig att må illa vid bara tanken.


Astrid. Denhär stunden på långstrand kommer ja ihåg så bra, det var kanske den bästa på hela sommaren. Dagen före denhär dagen hade ja haft mitt sista jobbskift efter att ja sagt upp mig, och gud vilken lättnad ja kände!Då trodde ja att det var så det skulle kännas att vara ute i arbetslivet, att tänka "ja vill inte" innan man ska på jobb eller "dethär suger så helvetes myckeeeet" kvällen innan. Just nu känner ja mig blessed bland trevliga människor och en bra arbetsmiljö. Så kallade skitjobb lönar sig inte i längden, men ja antar att alla någongång måste pröva på något liknande iallafall. Dessutom beror allting på hurudana arbetskamrater man har där man jobbar, säkert till nittio procent i vissa fall.
27.12.2011 kl. 22:53

JulstämningSitter och har lite julstämning för mig själv. Har kokat glögg och lyssnar på julmusik! Idag har vi med johanna handlat klart alla julklappar (som vanligt i tid hehe). Men ändå inte lika sent som förra året då vi stängde in oss i ett skilt rum hemma på julafton för att paketera alla gåvor..

Förresten, vi har fått ett julkort på posten som gör mig tokig. Det är ett vanligt julkort men på kortet står bara vår address, inget annat! Ja har ingen aning om vem som har skickat det, det är dock stämplat i Helsingfors. Vill nån erkänna, ja blir tokig!
22.12.2011 kl. 21:19

Billig lycka

Det tog en stund för mig att inse hur billig vår närbutiks (S-market) räksallad egentligen var, jämfört med flera andra butikers. Bara 12 euro kilo! Ja håller på att laga mat men äter lite förrätt nu.Brukar jämföra röran i olika butiker, ja börjar bli expert! Denhär innehöll inte lök, så ja hackade i lite själv. Ja tycker löken ger mycket smak. Min favorit tartar hittils hittas nog i K-Supermarket Hirvensalo, där ja arbetade förr. Har inte kunnat äta den efter det, ja åt den precis varje dag ja var på jobb så ja hann till och med tröttna.

Ja låter galen men faktum är att ja är!
20.12.2011 kl. 17:16

Mörbultad

Låg och vred mig till klockan 0200 inatt innan ja fick sömn, vaknade sedan 0720 igen. Gissa om ja är trött? Vilken tur att det finns kaffe, det gör verkligen under.

Ska kämpa mig igenom dagen, fast ja nog har en ganska bekväm datorstol att sitta i (kan ju ta en tupplur i något skede... Skämt och sido!) Tänkte gå en sväng via Indiska och Claes Ohloson innan ja går hem senare. På Clasu hittar man mycket billiga saker som kan ge lite stämning i hemmet! Som t.ex en hallampa. Var lite pinsamt igår när en man kom och skulle fixa vårt internetmodem, han såg ju ingenting.

20.12.2011 kl. 09:52

15.12.2011
Frey målar i sovrummet, nu har vi en turkos vägg! Ser dock ljusblå ut på bilden.Frey for iväg på inflyttningsfest men ja valde att stanna hemma, ja är så trött i både kroppen och hjärnan. Imorgon har ja fortfarande jobb och sedan lillajulsfest så vill gärna vara pigg då!

Ja förstår mig inte på mig själv, ja har alltid drömt om att få inreda en hel lägenhet men just nu har ja ingen lust alls, ja vill främst bara få det gjort på en gång. Skulle ja ha dagarna lediga skulle det kanske vara annat, men nu är ja alltid så trött när ja kommer hem i mörket. Ja hinner inte ens gå på loppis i lugn och ro!
15.12.2011 kl. 19:14


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.