Yngst på jobbet

07.06.2012 kl. 21:37
Jag tänkte berätta lite om att vara yngst på jobbet. Jag är inte bara yngst, utan väldigt ung också, jämfört med de andra. Jag har alltid haft en viss åldersnoja, men inte sådan som alla andra har, utan tvärtom. I vissa situationer skulle ja vilja vara minst 25, speciellt på jobbet. Jag är rädd att inte tas på allvar, eller att folk ska se ner på mig för att jag är ung. Därför säger jag sällan min ålder högt för andra. Jag tror nojan började på mina praktikplatser (vissa av dem), då folk trodde jag var äldre, och när de fick veta min ålder, ändrades situationen snabbt. Genast blev jag på en lägre nivå än de andra, och ompassad. Och det syntes SÅ igenom.

På mitt nuvarande jobb märker jag inte någon större skillnad, åldersskillnaderna spelar knappt någon roll (även om de ibland är enorma). Alla jobbar på och samarbetar. Ibland, eller ganska ofta får jag höra saker som "vad tycker vår yngsting" "vad säger vårt lamm" och på måndagar "Är du trött? Inte undra på, du är ju ung!". Sådant orkar jag inte höra på i längden. Jag kan säga er att på en måndagmorgon får det mig att vilja hälla kaffe över personen. I början kan det vara kul, men inte i längden. Egentligen tror jag inte de menar något illa, men det stör mig. Jag undrar om det finns andra som tycker likadant som jag! För jag tycker det alltid är tvärtom för andra. Måste skärpa mig.

Det bästa man kan göra är i vilket fall att sköta sitt jobb så bra man kan och vara trevlig mot andra. Då kommer man nog långt. Men skinn på näsan måste man ha. Och man måste kunna vimla med ögonen åt någons kommentar och sucka ibland också. Då är allting som det ska.
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Jag förstår att det stör dig, men alternativet kunde vara att de pratar förbi dig, har överlägsen attityd, arrogans osv eller att det finns nån läbbig överdriven machotyp som du inte vill veta vad han egentligen tänker. Du är en empatisk, tänkande ung person med en strålande humor så jag är säker på att det endast är uppiggande att ha dig med i gemenskapen. Bjud på dig själv men med huvudet högt och låt ingen trampa på dig, och visa det. Du är värd all respekt trots din ungdom!
mm08.06.12 kl. 21:06
Jag lik artikeln.... tack själv så mycket för trevlig informationen
SHAREit 2019 for PC27.08.18 kl. 17:19
Softalead is the site for Free Software and Application Download the Latest Version is the site for Free Software and Application Download the Latest Version
jescyca@gmail.com10.01.19 kl. 17:40


Jag heter Catti och bor i Åbo. Arbetar, och försöker hitta på roliga saker helatiden. Ibland brukar jag modella, främst framför min syster som har talang bakom kameran och symaskinen. Jag älskar mat. Och skor.